The energy of the mind is the essence of life

Aristoteles

Access Bars & Reiki

Me time en selfcare: tijd voor jezelf

Steeds meer mensen ervaren dat je in een wereld met een overdaad aan prikkels soms even moet resetten. Je hebt momenten voor jezelf nodig om weer op te laden. Social media staat dan ook vol met posts over me time en selfcare.

We verlangen er allemaal naar om in balans te zijn. Methodes om te helen en nieuwe energie te krijgen bestaan dan ook al lang. Zo is de Japanse geneeswijze Reiki rond 1920 na eeuwen herontdekt en doorontwikkeld. Access Bars is een actuelere methode, die stamt uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Access Bars is onderdeel van de Amerikaanse organisatie Access Consciousness.

Wat is Access Bars?

Access Bars is een energetische behandeling, die werkt met zachte aanraking van het hoofd. Door en rond je hoofd lopen 32 energiebanen – de ‘bars’ – die op bepaalde punten met elkaar in verbinding staan. Deze verbindingspunten staan voor verschillende thema’s in het leven, zoals ouderdom, verdriet, geld, seksualiteit en lichaam.

Door deze energiepunten zacht aan te raken wordt de lading van gedachten die je hebt over deze thema’s losgelaten. De energie komt in beweging en vastgeroeste gedragspatronen en blokkades worden opgeheven. Overtuigingen die je beperken kunnen minder worden, of zelfs helemaal verdwijnen. Het resultaat is een diep ontspannen, helder, vrij en opgeruimd gevoel. Ontdaan van de ballast is er minder chaos, meer rust en meer zelfliefde.

Een Access Bars-behandeling werkt helend bij stress, slaapproblemen, vermoeidheid, neerslachtigheid en burn-outklachten. Omdat je helderder in je hoofd wordt, ben je beter in staat problemen op te lossen.

Wanneer merk je het effect van Access Bars

Het effect van een Access Bars-behandeling merk je vaak direct. Maar soms vraagt het om wat meer tijd. De overtuigingen die je energie blokkeren zijn niet in één keer opgeruimd. Het kan zo zijn dat je er nog niet aan toe was om iets los te laten. Bovendien word je steeds weer gevoed met gedachten en overtuigingen. Het is raadzaam om te kiezen voor drie opeenvolgende behandelingen.
Een Access Bars-behandeling is een waardevol moment van selfcare.

Reiki staat voor universele levensenergie

Reiki is een Japanse, energetische geneeswijze. Rei staat voor universeel en ki staat voor energie of levenskracht. Reiki is een manier om universele levensenergie door te geven middels handoplegging. Het brengt je in balans en het activeert het zelfhelende vermogen van je lichaam en geest. Door het toepassen van Reiki gaat je energie stromen. De energie die ik met Reiki doorgeef, zal gaan naar de plek waar het niet goed stroomt.

Reiki kan zorgen voor pijnverlichting, een sterker immuunsysteem, een betere bloedsomloop, minder spanning, angst en stress, een groter zelfbewustzijn, geestelijke helderheid en meer energie.

Ik ben ingewijd in Reiki 1 en Reiki 2.

Verschil en overeenkomsten tussen Reiki en Access Bars

Reiki en Access Bars zijn beide mooie, energetische behandelingen die werken met aanraking. Ze brengen je in balans en bevorderen je welzijn. Bij beide behandelingen is het fijn om comfortabele kleding en warme sokken te dragen.

Reiki en Access Bars zijn wel twee verschillende dingen. Bij Access Bars ligt de focus heel specifiek op de energiebanen in en rond je hoofd. Een Reikibehandeling kan het hele lichaam betreffen.

REVIEWS ACCES BARS EN REIKI

DeniseAccess Bars
Lees verder
Access Bars is iets wonderlijks. Ik heb losgelaten om het te begrijpen en focus vooral op het effect. Ik merk dat blokkades worden opgelost en dat ik dingen loslaat, waarvan ik niet eens wist dat ik ze vasthield. Het resultaat is een licht en ontspannen gevoel. Heerlijk!
ChantalAccess Bars
Lees verder
Dank je wel, het was weer heerlijk. Na de behandeling kwam dit gedicht in me op:

Ik voel mezelf
Tijd en ruimte vloeien
mijn lijf binnen
Ruimte gemaakt
Oud zeer losgelaten
TanjaReiki
Lees verder
Nog aan het nagenieten van gisteren. Kan ik gelijk de volgende afspraak boeken? Dan ‘onderhoud’ ik mezelf. Ik gun nog veel meer mensen zo’n heerlijke ervaring. Bedankt voor dit prachtige cadeau.
Previous
Next

Contactformulier