Sound is the vocabulary of nature

klankhealing

Klankschalen en hun helende werking

Muziek en klanken raken je gevoel. Opzwepende muziek laat je dansen, rustige melodieën zorgen voor ontspanning. Maar het effect van klanken op je lichaam kan veel groter zijn dan dat. Het geluid van klankschalen brengt rust in je hoofd en werkt heilzaam, op celniveau. De klankhealings die ik geef verlopen intuïtief. Naast klankschalen en gongs, spelen mijn sjamanendrums een belangrijke rol. Ik hoor vaak terug hoe diep mijn stem raakt, in combinatie met de kristallen schalen en de drums.

Klankschalen zijn muziek­instrumenten in de vorm van een schaal. Ze bestaan uit een legering van diverse metalen en als ze worden aangeslagen, brengen ze verschillende klanken voort. Het geluid van een klankschaal is meer dan alleen maar een mooie toon. Klankhealing met klankschalen is een helende therapie voor lichaam en geest.

Hoe werken
klankschalen?

Hoe werken klankschalen?
Geluidstrillingen verplaatsen zich door water vier keer sneller dan door de lucht. Als je bedenkt dat het menselijk lichaam voor circa 70% uit water bestaat, kun je je voorstellen dat ons lijf geluidsvibraties goed geleidt.

Als ik een klankschaal aansla, ontstaan er trillingen. Deze vibraties doen het water dat zich in je cellen bevindt heel licht trillen. De trillingen stromen door je hele lijf. Elke klankschaal heeft zijn eigen specifieke frequentie, die resoneert met je lichaamscellen.

Wat doen klankschalen en klankhealing met je?

Klankhealing zorgt voor een diep gevoel van ontspanning. Genietend van de golven van klank, ga je van denken naar voelen. Uit je hoofd en in je lichaam. Je lijf ontspant en er ontstaat rust in je hoofd. Door de trillingen worden blokkades opgeheven en gaat de energie weer vrij stromen.

Deze intense ontspanning heeft een positief effect op je hele wezen: het verlicht stress, pijn en angst, het bevordert herstel en je slaapt beter. Zie het als een innerlijke massage. Na een klankhealing voelen mensen zich vaak rustig, helder en energiek.

Klankschalen en andere instrumenten

Elke klankhealing of klankschaalconcert is weer anders. Ik weet van tevoren nooit welke instrumenten ik ga gebruiken, of welke volgorde ik aanhoud. Ik heb een mooie verzameling instrumenten om uit te kiezen: Tibetaanse, kristallen en vollemaanklankschalen, Koshi wind chimes, gongs, een duimpiano, een rainmaker, een ocean drum, een handpan, en een kristallen harp. Mijn sjamanendrums in combinatie met mijn stem, zijn voor mij bijna onmisbaar bij iedere klankhealing of klankschaalconcert.
Als je wilt, kun je bij een één-op-één sessie van tevoren aangeven wat er geheeld mag worden. Bij een groepssessie in of buiten mijn praktijk, stem ik af op de groep en wat er speelt in de wereld.

Klankhealings en klank­schaalconcerten op maat en op locatie

Klank­healings en klankschaal­concerten geef ik zowel één-op-één, als aan groepen. Ik verzorg klankhealings in mijn fijne praktijk aan huis en bij samenwerkingen buitenshuis.
Klankschaalconcerten op locatie geef ik bijvoorbeeld bij yogastudio’s, als onderdeel van een retraite, bij bedrijven of aan vriendinnengroepen.

Zo gaf ik klankhealings bij een retraite in De Hoorneboeg in Hilversum, bij Lavida Aalsmeer, bij Hatha Yoga by Mariëlle in Aalsmeer, en een Yoga & Klanksessie bij In den Ossenwaerd in De Kwakel.

Bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie in Haarlem verzorg ik samen met Annette van den Berg meditatieworkshops met klankhealing. De thema’s zijn steeds weer anders. In Ruimte 23 in Roelofarendsveen geef ik iedere maand een klank­schaal­concert aan een groep. Kijk op mijn agenda voor de actuele data.

Hoe meer ik mijn gedachten loslaat bij een klankhealing, hoe dieper het gaat, hoe meer mensen ik raak. Ik hoop de verbindende ervaring van een klankhealing met je te mogen delen.

REVIEWS KLANKHEALING

DeniseKlankhealing
Lees verder
Een klankschalenconcert van Sandra is voor mij de ultieme vorm van tijd voor mezelf. Het is heerlijk om ontspannen onder een dekentje te liggen, terwijl de helende klanken over me heen spoelen. Daarna voel ik me opgeruimd en diep ontspannen. Echt een aanrader!
RolandKlankhealing
Lees verder
Wat een ervaring, mijn frequentie is weer juist afgestemd.
PatriciaKlankhealing
Lees verder
Hai Sandra, de klankhealing was een heel fijne ervaring. Ik voel mij nog steeds vol van energie. Het was alsof ik leeggezogen was en nu weer gevuld ben. Dank je wel daarvoor. Als ik terug ben van vakantie, wil ik graag een afspraak maken voor de Access Bars.
ArnoldKlankhealing
Lees verder
Een relaxmoment voor oren, geest en lichaam.
Previous
Next

Contactformulier